AFAC-Fietsdepot

Fietsen die fout geparkeerd staan worden door de gemeente verwijderd. Ook fietsen die langer dan 12 dagen gestald staan worden meegenomen. Deze fietsen worden bewaard op het AFAC-fietsdepot.

Gesloten i.v.m Feestdagen op:

24 t/m 26 december 2018 

31 december 2018 

01 januari 2019 

Fietsen die door de Gemeente Groningen worden weggesleept volgens de wegsleepregeling komen op het AFAC-fietsdepot terecht.

Ingenomen fietsen kunnen tegen een vergoeding van €25,- worden opgehaald aan de Travertijnstraat naast nummer 2, op werkdagen van 16.00 tot 19.00. Te bereiken met o.a. bus 35 of 39. Fietsen die na 4 weken niet zijn opgehaald, worden eigendom van de gemeente. Je kunt alleen met PIN betalen.

Voor meer inlichtingen: (050) 367 11 10.

Wegsleepregeling fietsen

De Gemeente Groningen hanteert in de volgende gebieden een wegsleepregeling voor fietsen:

  • Hoofdstation Groningen (stationsgebied)
  • Groninger Museum
  • Station Europapark
  • Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en Belastingdienst (Kempkensberg)

Het is in de bovenstaande gebieden verboden om fietsen buiten de rekken te stallen. Het wordt er anders te gevaarlijk voor voetgangers en met name voor mindervaliden.

In het stationsgebied mag je een fiets niet langer dan 12 dagen achtereen stallen. Foutief of te lang geparkeerde fietsen worden door de gemeente verwijderd. Fietsen die met een kettingslot zijn vastgemaakt worden losgeknipt. Voorkom daarom kosten en een kapot slot: stal je fiets op de juiste plek.

AFAC-fietsdepot wegsleepregeling fietsen

AFAC-Fietsdepot

Fiets kwijt?
Wil je weten of je fiets op het AFAC-fietsdepot staat? Kijk dan op verlorenofgevonden.nl.

Fietsen die langer dan twaalf dagen ongebruikt in het rek staan, de zogenaamde weesfietsen, worden ingenomen en naar het AFAC-fietsdepot gebracht.

Slot kapot?
Op het AFAC kan je een nieuw slot kopen voor €17,50. Betaling uitsluitend per pin.