Stallingen headerfoto

Zoeken

Share |

Stichting Leergeld en WerkPro

WerkPro Stallingen heeft een samenwerkingsverband met Stichting Leergeld en de Gemeente Groningen waarbij WerkPro Stallingen fietsen levert. Deze fietsen zijn bedoeld voor kinderen uit het basis onderwijs en het voortgezet onderwijs.

Groningse gezinnen die onder een bepaald inkomensniveau leven, kunnen via Stichting Leergeld een aanvraag voor een fiets doen. Deze fietsen worden dan weer rijklaar gemaakt door de werknemers en deelnemers van WerkPro Stallingen op diverse locaties.

De uitgifte van de fietsen vindt plaats vanuit de fietsenstalling onder de openbare bibliotheek aan de Boteringestraat in Groningen.
Hier kunt u ook terecht als u vragen over de fiets heeft.

Voor kleine reparaties aan banden, verlichting enzovoort kunt u terecht bij de spelcontainer in uw wijk. De werkplaats Boteringestraat is hiervoor niet het juiste adres.
Adressen kunt u vinden op
https://www.facebook.com/spelcontainers.groningen/ onder spelcontainers.

De aanvragen voor de fietsen uit het kind pakket van de Gemeente Groningen gaan via Stichting Leergeld. De basisschoolkinderen kunnen na twee jaar een nieuwe aanvraag doen vanwege het feit dat deze groep vaak na een jaar of twee te groot is geworden voor de fiets. Het is de bedoeling dat de te kleine fiets dan weer ingeleverd wordt bij de fietsenstalling aan de Boteringestraat. Deze fietsen kunnen dan weer voor een volgend kind klaar gemaakt worden.

Heeft u zelf nog een fiets die u wilt doneren voor dit project, kunt u een mail sturen naar stallingen@werkpro.nl.

Nog even alles op een rij: